Reis ergernissen

Wanneer we op reis zijn, iets waar we gelukkig vaak van kunnen genieten, stuiten we zo nu en dan op irritante situaties of gedragingen. Uit deze ergernissen hebben we enkele punten opgeschreven, in de hoop dat sommige mensen of bedrijven hun gedrag aanpassen, wat uiteindelijk een positieve bijdrage kan leveren.
 1. Ongediertje:
  • Vaak merken we dat mensen met campers hun afwaswater buiten lozen in plaats van keurig in de afvoer. Dit water bevat altijd kleine voedselresten, wat resulteert in vliegen en ander ongedierte. Afvalwater hoort echter thuis in de afvalwatertank en dient op de daarvoor bestemde plek te worden geloosd.
 2. Campings met tenten:
  • Hoewel we zelf niet vaak naar campings gaan, doen we dat af en toe met onze kleinkinderen, die dan een eigen tentje meenemen. Wat ons opvalt:
   • De hoge prijzen per dag voor een camperplaats waar een bijzettentje is toegestaan.
   • Reserveren is mogelijk, maar we moeten de plaats voor 10.00 uur verlaten, terwijl ongereserveerde gasten waarschijnlijk om 11.00 uur wel een plek kunnen krijgen.
 3. Kosten voor honden:
  • Op veel campings wordt een bedrag gevraagd voor het meebrengen van een hond, terwijl er geen specifieke voorzieningen voor honden zijn. Honden gebruiken doorgaans geen faciliteiten op de camping en worden buiten uitgelaten.
 4. Occupatie van parkeerplaatsen:
  • Camperplaatsen bevinden zich vaak op parkeerplaatsen. Soms proberen camperaars deze plekken te reserveren door er stoelen of waterflessen op te plaatsen. Naast het feit dat dit illegaal is, draagt het bij aan het verdwijnen van camperplaatsen. Dergelijke bezette plaatsen kunnen gemeld worden bij de lokale politie.
 5. Ruimteconflicten tussen camperaars:
  • Het kan voorkomen dat je een leuke plek hebt gevonden, parkeert en een mede-camperaar eist dat je vertrekt omdat je in zijn zon staat, enzovoort.
 6. Openbare wasserijen en hondenstront:
  • Mensen die denken dat ze hun was kunnen doen en drogen op de openbare weg, terwijl er wasserijen zijn die dit voor een paar euro kunnen verzorgen. Daarnaast het niet opruimen van hondenstront.

Laten we als camperaars ervoor zorgen dat het gezellig blijft en deze dingen vermijden.

Share