Jachthaven brief

Jachthaven brief

Een mede campergebruiker stuurde de volgende brief naar de jachthaven in Dordrecht. Een prima initiatief dat mogelijk als voorbeeld kan dienen voor andere campergebruikers.

Geachte heer, mevrouw,
Ik heb een wellicht wat ongewone vraag, of eerder een suggestie.
Ik ben geen watersporter, maar vier mijn vakanties in mijn camper. Op heel veel plekken in Europa ben ik van harte welkom, soms gratis, soms tegen betaling. Dit weekeinde nog had ik een prima plek bij de jachthaven in Emmerik. De eigenaar vindt het een prima aanvulling van zijn bedrijf, vertelde hij: rijk wordt hij er bepaald niet van, maar in deze tijden zijn alle beetjes meegenomen
Maar nu komt het. Zo welkom als mensen met een camper elders zijn, zo geneer ik me voor de ontvangst van camperaars in mijn eigen stad, Dordrecht dus. Welgeteld twee campers per dag kunnen er staan op piepkleine plaatsjes in de van verkeerslawaai vergeven omgeving van de Weeskinderendijk, dat is alles. Voorzieningen zijn er niet.
Is het een idee voor u om een paar camperplekken op uw parkeerterrein aan te leggen? Veel is daar  niet voor nodig, in het geringste geval een paar bordjes met de aanduiding camperplek. Voorzieningen voor afvoer van chemisch toilet en vuil water heeft u vermoedelijk al en de meeste camperaars kunnen best een nacht zonder stroom. Aangezien passanten-watersporters ook bij u overnachten, zal het bestemmingsplan vermoedelijk ook geen probleem zijn (wel even checken natuurlijk).
Voor camperaars zit u op een aantrekkelijke plek, op fiets-afstand van de Biesbosch en de Dordtse binnenstad.
Mocht u het op voorhand niets vinden, vergeet dit mailtje dan maar. Mocht u vragen hebben, stel ze. Wellicht heb ik zelf antwoord, anders ken ik waarschijnlijk wel mensen die antwoord hebben. Mocht u het een goed idee vinden, dan geef ik via Internet-sites voor camper-toeristen graag publiciteit aan uw initiatief.

Vriendelijke groet,

 

w.g.

Share

Geef een reactie